|
|
Registros recuperados : 11 | |
3. | | MALTA, M. R.; SILVA, E. B.; NOGUEIRA, F. D.; GUIMARÃES, P. T. G.; SILVA, F. A. M.; CHAGAS, S. J. R. Composição físico-química e qualidade do café (Coffea arabica L.) fertilizado com diferentes fontes de doses de potássio. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 2., 2001, Vitória. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2002. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
4. | | MALTA, M. R.; PEREIRA, R. G. F. A.; CHAGAS, S. J. R.; ROSA, S. D. V. F. da; GUIMARÃES, R. J. Efeito da conversão de lavouras cafeeiras convencionais em orgânicas na produtividade do cafeeiro. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 33., 2007, Lavras. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
5. | | MALTA, M. R.; PEREIRA, R. G. F. A.; CHAGAS, S. J. R.; ROSA, S. D. V. F. da; GUIMARÃES, R. J. Efeito da conversão de lavouras cafeeiras convencionais em orgânicas na qualidade do café. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 33., 2007, Lavras. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
7. | | NOGUEIRA, F. D.; PADUA, J. G.; CHAGAS, S. J. R.; SILVA, E. B. Efeitos de doses de ureia, de cloreto de potassio e gesso na producao do repolho (Brassica oleracea var capitata, L.). IN: REUNIAO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRICAO DE PLANTAS, 21. Petrolina, PE, 1994. Anais. Petrolina: EMBRAPA-CPATSA / SBCS, 1994. p. 277-279 Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
| |
9. | | RESENDE, F. V.; SOUZA, R. J.; FAQUIN, V.; SANTANA, M. A. M.; CHAGAS, S. J. R. Qualidade pos colheita de bulbos de plantas de alho provenientes de cultura de tecidos e multiplicacao convencional cultivadas sob diferentes niveis de nitrogenio. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.14, n.1, p.111, maio 1996. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
10. | | SILVA, E. de B.; NOGUEIRA, F. D.; GUIMARAES, P. T. G.; CHAGAS, S. J. R.; COSTA, L.; MALTA, M. R.; CHAVES, M. L. Respostas as fontes e doses de K na qualidade do cafe do Alto Paranaiba (MG). In: REUNIAO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRICAO DE PLANTAS, 22., 1996, Manaus, AM. Resumos expandidos. Manaus: SBCS/UA/EMBRAPA-CPAA/INPA, 1996. p.230-231. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
| |
Registros recuperados : 11 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
16/04/2021 |
Data da última atualização: |
16/04/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
BARRETO, C. F.; FERREIRA, L. V.; NAVROSKI, R.; BENATI, J. A.; FLORES CANTILLANO, R. F.; VIZZOTTO, M.; NAVA, G.; ANTUNES, L. E. C. |
Afiliação: |
CAROLINE FARIAS BARRETO, UFPEL; LETÍCIA VANNI FERREIRA; RENAN NAVROSKI, UFPEL; JORGE ATÍLIO BENATI, UFPEL; RUFINO FERNANDO FLORES CANTILLANO, CPACT; MARCIA VIZZOTTO, CPACT; GILBERTO NAVA, CPACT; LUIS EDUARDO CORREA ANTUNES, CPACT. |
Título: |
Effect of potassium fertilizers associated with cold storage on peach (Prunus persica L.) quality. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Australian Journal of Crop Science, v. 15, n. 3, p. 319-324, Mar. 2021. |
ISSN: |
1835-2707 |
DOI: |
10.21475/ajcs.21.15.03.p2438 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Potassium (K) fertilization may affect peach quality and preservation. This study aimed at evaluating the effect of doses of K on physico-chemical and functional characteristics of "Sensação" peaches in the postharvest period. Mass loss, pulp color, total solublesolids, titratable acidity, pH, pulp and skin firmness, total concentrations of phenolic compounds and carotenoids and antioxidant activity were evaluated in fruits. The experiment was a randomized block design in a 5x3 factorial scheme, five doses of fertilizers (0, 40, 80, 120 and 160 Kg ha-1K2O) and three storage periods (harvest day, 10 days and 20 days in cold storage at 1±1ºC, followed by a day of simulated commercialization at 20±1ºC). Mass loss, pulp firmness, phenolic compounds, antioxidant activity and carotenoids decreased when fruit underwent cold storage, independent of the dosage of K fertilization. Doses of40 and160 kg ha-1K2O applied to the soil lead to a larger number of phenolic compoundsand higher antioxidant activity in fruits at harvest time. After cold storage, fertilization with160 kg ha-1K2O exhibited the highest antioxidant activity and the lowest mass loss in fruits. Increase in doses of K strengthened the color of peach pulp. |
Palavras-Chave: |
Cultivar Sensação; Polpa de pêssego. |
Thesagro: |
Nutrição Vegetal; Pêssego; Potássio; Prunus Persica. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222674/1/barreto-15-3-2021-319-324.pdf
|
Marc: |
LEADER 02135naa a2200301 a 4500 001 2131341 005 2021-04-16 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1835-2707 024 7 $a10.21475/ajcs.21.15.03.p2438$2DOI 100 1 $aBARRETO, C. F. 245 $aEffect of potassium fertilizers associated with cold storage on peach (Prunus persica L.) quality.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aPotassium (K) fertilization may affect peach quality and preservation. This study aimed at evaluating the effect of doses of K on physico-chemical and functional characteristics of "Sensação" peaches in the postharvest period. Mass loss, pulp color, total solublesolids, titratable acidity, pH, pulp and skin firmness, total concentrations of phenolic compounds and carotenoids and antioxidant activity were evaluated in fruits. The experiment was a randomized block design in a 5x3 factorial scheme, five doses of fertilizers (0, 40, 80, 120 and 160 Kg ha-1K2O) and three storage periods (harvest day, 10 days and 20 days in cold storage at 1±1ºC, followed by a day of simulated commercialization at 20±1ºC). Mass loss, pulp firmness, phenolic compounds, antioxidant activity and carotenoids decreased when fruit underwent cold storage, independent of the dosage of K fertilization. Doses of40 and160 kg ha-1K2O applied to the soil lead to a larger number of phenolic compoundsand higher antioxidant activity in fruits at harvest time. After cold storage, fertilization with160 kg ha-1K2O exhibited the highest antioxidant activity and the lowest mass loss in fruits. Increase in doses of K strengthened the color of peach pulp. 650 $aNutrição Vegetal 650 $aPêssego 650 $aPotássio 650 $aPrunus Persica 653 $aCultivar Sensação 653 $aPolpa de pêssego 700 1 $aFERREIRA, L. V. 700 1 $aNAVROSKI, R. 700 1 $aBENATI, J. A. 700 1 $aFLORES CANTILLANO, R. F. 700 1 $aVIZZOTTO, M. 700 1 $aNAVA, G. 700 1 $aANTUNES, L. E. C. 773 $tAustralian Journal of Crop Science$gv. 15, n. 3, p. 319-324, Mar. 2021.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|